jueves, 23 de julio de 2015

L'article del llibre de festes (que no es vorà al llibre de festes)

Ací vos presente l'article que la nostra companya Mª Ángeles Vidal havia preparat com a col·laboració de la nostra colla al llibre-programa de festes de 2015. Per un error involuntari del coordinador, l'article que vam enviar en temps i forma... es va quedar al servidor... i allí romandrà. Com que volem que es faça públic allò que amb tant de carinyo havia preparat Mª Ángeles, ací es pot llegir.

Excel.lent, Superior, Òptim!
Inmillorables qualificatius que envolten la Colla de Dolçaines i Percussió La Morralla.
Esperem que siga així durant molts, molts anys, però abans de començar amb la crònica d,algunes de les activitats més destacables que volem esmentar, aprofitem estes línies per a dirigir-nos a tota la població de L’Olleria per tal de desitjar-los unes bones festes.
Sembla mentida que haja passat ja un any. Sí, el temps sempre ens passa com un bufit de ràpid i més si gaudixes fent allò que has elegit, ser músic.
La música és molt més que un art, és una disciplina, un llarg camí que requereix esforç constant per a poder avançar i que a la vegada va omplint-te de satisfacció i de valors enriquidors.
Un dels trets més importants que caracteritza la nostra població és l,aficció a la música. L’evolució en l’ensenyament fins als nostres dies ha anat transformant-se proporcionant un ensenyament musical més especialitzat.
Indispensable és el treball que s’està fent des de l’escola d’educands però igualment és de vital importància el treball dia a dia als assajos de tots i cadascún dels membres que formem aquesta agrupació.
Tots junts des del més major fins al més jove fem ús de l’amistat i l,humor que ens uneix, compartint vivències, algunes de les quals els contarem, i que pensem són indispensables quan l’objectiu és extraure el millor resultat sonor de tot un conjunt.
La Colla de Dolçaines i Percussió La Morralla sempre ha estat al servici de la festa recolzant a la gent més jove, jove i no tant jove del nostre municipi. Allí on ens criden, anem i es que així com els peixets xicotets (morralla) fan bon “caldo”, La Morralla sóm el bon”caldo” de la festa al carrer.
D,entre les vivències més notòries que podem recordar, els direm que si fixem la mirada un poquet enrere i ens situem allà pel Maig de l,any passat, ens trobarem de ple amb eixe moment on vàrem col.laborar junt la SEM Santa Cecília i tot això , amb la inestimable compañía d,un artista de la categoría de Pep Gimeno “Botifarra” i la seua rondalla, al concert ofert a la Casa Santonja o antic “Palau dels Marau”. Va ser un esforç molt satisfactòri.
Altra vivència que compartim els integrants de la Colla és la del Duatló Cross que a l,Alquería de les Olles es va celebrar el passat any també. Una experiència més que anecdòtica si no fos perquè vàrem fer sonar les nostres dolçaines i tabals allà en el punt més àlgid que la nostra retina i memòria retenen com una bella estampa paisagística, “la Creueta”.
Des de allí dalt animàvem al so de la nostra música als valents esportistes que imparables proseguíen la seua marxa fins arribar a tant codiciada meta.
Parlant de punt àlgids i altures, els hem de transmitir, que com si estiguérem al cel ens van fer sentir dos dels nostres companys al interpretar tan magistralment la entrada i eixida de la Sibil.la junt al Cor de l’AEM “La Nova” al concert de Nadal, meravellós.
Aquest any hem gravat la part de dolçaina en el CD que la SEM Santa Cecília està fent amb les obres guanyadores del Concurs de Composició de Música Festera “Francesc Cerdà” (2005-2014) 10 anys de concurs, CD conmemoratiu.
Hem acceptat també la invitació per part de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida a acompanyar al grup de danses el Revol a la 3ª Fira de Turisme de Interior de la nostra província, celebrada a la plaça de bous de València, Fira INTERIORIZA-T.
Com veieu, més que un full, necessitaríem tot un llibre per a dir-los tots els actes on la Morralla ha estat present, actes locals i del pobles dels voltants: cercaviles, entrades de moros i cristians, concerts, revetlles populars, fires, trobades, processons, correfocs…..
Tot bon començament ha de tenir un bon final per això no volem acomiadar-nos fins l’any que ve sense parar especial atenció i reflexionar sobre el paper de la música en els dies que vivim i molt especialment a la nostra localitat.
Desitjar de nou BONES FESTES i si voleu estar al dia de les nostres activitats no dubteu en visitar el nostre blog     http://collalamorralladelolleria.blogspot.com.es
 La Morralla
En fi. L'any que ve esperem tindre més sort.

També estaven estes fotos:




No hay comentarios:

Publicar un comentario